Здраве
17 окт.

1. Ежедневни тренировки – тренирайте всеки ден. Това трябва да е първата ви задача всеки ден след като се събудите. Нямаме предвид да се потите по 2-3 часа във фитнеса с тежки уреди, които да ви изтощават! Просто научете няколко упражнения за раздвижване на главата, ръцете, кръста и краката. Това не само, че ще ви ободри, но ще подобри и кръвообращението, и вашия тонус. Разликата ще се усети веднага!

2. Не пропускайте закуската – тя е най-важна! Можете да не обядвате или да не вечеряте, но закуската трябва да присъства във вашия график! Постарайте се също храната за закуска да бъде балансирана. Сутрешната закуска е най-позитивното и ефективно нещо, което можете да предприемете, особено ако се опитвате да свалите някой друг килограм.

3. Консумирайте повече продукти с калций – яжте мляко и млечни продукти, които съдържат много калций ежедневно! Така ще запазите костите си здрави за дълго време. Не забравяйте да употребявате продукти и с наличие на магнезий, за да може консумираните продукти с наличие на калций да се консумират.

4. Избягвайте стреса! Високите нива на стрес не само, че могат да повлияят негативно на нивото, на кръвната ви захар, но също така и може да се отрази негативно в други аспекти. Затова се старайте да не се ядосвате – особено за дреболии. Също така, ако се появи някакъв стрес, постарайте се да го предотвратите в „зародиш“.

5. Консумирайте повече плодове – плодовете са изключително полезни за здравето! Те са богати на витамин С, който е изключително полезен за организма. Кивито, портокалът, лимонът и прасковата са най-богати на витамин С.

6. Банани и ядки за по-добро настроение. Те съдържат съставки, които подобряват тонуса и настроението. Така, че можете да ги консумирате спокойно. 🙂

7. Пийте топла вода на гладно – освен, че спомага за изгарянето на излишните мазнини, топлата вода сутрин е полезна за здравето и организма. Това е може би най-евтиното нещо, което можете да консумирате и което помага на вашия организъм.

8. Повече вода – имайки предвид колко сокове и газирани напитки има на пазара, някои хора ги консумират с удоволствие ежедневно и понякога забравят да пият вода. Не забравяйте, че всички напитки съдържат „Е“-та и нито те, нито дори прясно изцедения сок от плодове може да замени чаша вода. Водата помага за разграждането на веществата в организма и е добре да изпивате поне 2 литра дневно – като разбира се препоръчителното количество зависи до известна степен и от килограмите, които сте.

9. Зелена ябълка трябва да присъства във вашето меню – зелената ябълка е изключително полезна и изпъква доста сред плодовете по отношение на здравословните качества. Тя не само, че е вкусна и евтина, но и богата на калций, магнезий и други полезни съставки, които предотвратяват или помагат при различни типове заболявания.

Често хората не могат да повярват, че това, което консумират ежедневно би могло да бъде толкова полезно и че само с неща като вода, плодове и упражнения, не може да се постигне голям здравословен ефект. Въпреки това многократно е доказвано, че най-простичките неща, които ни заобикалят в ежедневието не просто са полезни, но и ефективни в много „здравословни ситуации“. В това може да се обедите и сами.

Опитайте! 🙂