8 стъпки, които разкриват тайната на отслабването
09 май

Много жени се питат: какъв е начинът да отслабна и да върна старите си килограми. Сега ще ви разкрия перфектната рецепта за сваляне на килограмите.

Всички постоянно са в търсене на вълшебното лекарство за отслабване. В Интернет и в списанията е пълно с методи за сваляне на ненужните килца. Но дали те са приложими и ефективни?

Наистина дългите и тежки диети са много изнервящи и не винаги имат нужния ефект. Много хора им е досадно да ядат само плодове и зеленчуци или да пият само вода. Други пък са полудели на тема тичане в парка или упражнения във фитнеса. Но понякога всичко това не води до никакъв резултат.

Все пак има специален метод за така желаното отслабване. Необходимо е само да се заредите с търпение и желание, както и да сте постоянни. Всичко това не изисква никакви хапчета, билки и хранителни добавки, а само любов към себе си. Това е най-важното начало в тази рецепта. Запомнете, че за да постигнете желания резултат трабва да сте упорити и да работите. Защото започнете ли веднъж по този начин, след това ще се стремите да го правите до края на живота си.

Ето и стъпките, които трябва да следвате:

 

Стъпка първа: Любовта към себе си.

За да се чувствате във форма е важно да харесвате как изглеждате. Обичайте тялото си и се грижете за него. Бъдете мотивирани до краен предел и когато ядете се убедете, че не се измъчвате или лишавате от нищо. Това е вашият ключ към успеха.

 

Стъпка втора: Поставете цели, които да изпълните.

Недейте да се взирате всеки ден или всеки час в кантара. Така може да се разколебаете и подведете. Защото може временно да сте по-слаби и после пак да наваксате старите си килограми. Просто трябва да се наблюдавете без кантара и вие сами ще откриете, когато вашият панталон, рокля или пола ви е станала по-малка от преди. Това определено би ви мотивирало, като не забравяйте да се похвалите пред себе си.

 

Стъпка трета: Недейте да гладувате, а се хранете. Защото отслабването се постига с качествена храна. Не отричам, че понякога човек трябва да мине на сокове, за да се прочисти от вредните токсини. Но тогава заедно с нежеланите мазнини ще отслабнат и вашите мускули и физическа сила. Така ще се изгуби красотата и хармонията на тялото ви. А всеки иска тялото му да е хармонично и изящно, освен слабо.

 

Стъпка четвърта: Недейте да не ядете мазнини. ще се запитате: наистина ли ми го препоръчвате? Да, точно така! Защото е мит, че мазнините са супер вредни. Те дори са ваш съюзник в борбата с отслабването. Затова е добре да подберете правилните за вас мазнини. И да ги кондумирате когато трябва. Неправилните мазнини като банички, маргарин, олио, пържени ястия не трябва да ги консумирате. Те са основен виновник за високо кръвно и вдигане на килограмите. Вашата храна трябва да е краве масло, суровите ядки, различните видове зехтин, тахан от ядки, кокосово масло. Това са вашите полезни мазнини – полезни и вкусни! Те ще са ви идеален спътник по пътя на отслабването.

 

Стъпка пета: Спрете да тичате като луди във фитнеса на пътечката, както и да въртите велоергометъра! Това са упражнения, подходящи само за разгряване или за край на дадена тренировка. При положение, че сте били обездвижени цяр ден, работейки зад бюрото, не е добре след това изведнъж да отишдете във фитнес залата и да тичате интензивно на пътечката. Защото знам, че ще си тръгнете доволни, знаейки, че сте изгорили вашите калории. Но това няма да ви донесе нужния успех и килограмите ще ви останат същите, а вие ще се приберете изморени и със забавен метаболизъм. По този начин ще задържите нанужните кила.

Затова моята препоръка е вашите тренировки за отслабване да са с вашите естествени за тялото ви движения като дърпане, бутане, изправяне, клякане, сядане, завъртане, вдигане на предмети и др. Така вашата тренировка ще бъде идеална за всички групи от мускули, като препоръчителното време за нея е около час.

 

Стъпка шеста: Бъдете силни!

Пътят към отслабването минава през това да бъдете силни. Мускулите са ваш помощник за слабеенето и ако ги развивате това ще доведе до желания от вас ефект.

Доказано е, че активното силно тегло подсилва метаболизма, което води до топене на нежеланите мазнини.

 

Стъпка седма: Намерете срециалист и започнете тренировки при него.

Винаги е добре да намерите човек, който ще ви насочи към правилният начин на трениране и ще контролира вашите занимания. Защото той ще направи най-доброто за вас. По този начин ще постигнете вашата цел – елегантно, стройно и слабо тяло.

 

Стъпка осма: Следвайте мисълта си. Това ще рече, че е добре да си представяте по два пъти на ден тялото, което искате да имате. Мисловно се пренесете към вашето състояние на лекота, сила, свобода, тичайте и скачайте мислено, представете си дрехите, в които влизате вече без проблем. А когато тренирате истински, не мислете за работа, храна или други неща, а се концентрирайте върху самата тренировка. Представете си как работят вашите мускули, как ще стопите всички мазнини, и как тялото ви става изваяно и красиво. Когато ядете, винаги мислете, че давате на себе си и фигурата си идеалната храна. Чрез това мислене за вашето тяло то ще ви се отблагодари стократно!

Следвайки тези важни стъпки, вие ще успеете да направите тялото си стегнато, слабо и хармонично. Най-важното е да бъдете уверени и позитивни, за да осъществите тази положителна промяна. С тази идеална рецепта само за един месец ще имате тяло, което дори не сте и мечтали!