12 дек.

Кръвното налягане е много важен показател на човека. По него ние разбираме дали сме здрави или имаме някакъв проблем. Задължително е да го контролираме редовно, за да знаем дали имаме нужда от някакво лечение. Почти на всеки преглед при джипито ни мерят кръвното. Когато страдаме от високо кръвно, обикновено то е съпроводено от главоболие, бучене в главата и смущения в съня. Причината кръвното ни да е високо доста често е от неправилното ни хранене. Ако то е прекалено високо, то съществува реална опасност от сърдечни проблеми, както и мозъчни удари. Ако пък имаме по-ниско кръвно от нормалното ни за възрастта, то се чувстваме отпаднали, вие ни се свят и сме сънливи. Когато кръвното ни е трайно над нормата е необходим прием на лекарства по определен период. Задължително трябва да го мерим поне два пъти на ден – сутрин и вечер. Затова е добре да си имаме под ръка АПАРАТ ЗА КРЪВНО.

Всички знаем, че хората не сме еднакви и че стойностите на кръвното налягане варират при всеки човек по различен начин. Затова на вашето внимание ви предлагаме таблица, по която да сравните границите, в които трябва да е кръвното ви налягане. В зависимост от възрастта ви, тези стойности са различни. Можете да споделите тази полезна статия с някой, който няма представа дали кръвно като 140 на 90 е нормално или е високо за него. Просто ще погледне таблицата и го сравнете.

таблица кръвно1
Но най-важното от всичко е да имате удобен апарат за кръвно, с който да можете сами да измервате без проблеми вашето кръвно. Не е необходимо да купувате скъпи и прехвалени модели. Важното е апаратът да е удобен и функционален. Затова, ние ви препоръчваме два модела, от които ще останете изключително доволни. Те са пълни автомати, електронни, за над лакът, като единият говори на български език. Ако си ги поръчате, те ще пристигнат до вас за по-малко от 3 дни! Можете да избирате между:

Дигитален апарат с маншон на бицепса BP 1209 – пълен автомат 

Говорещ дигитален апарат с маншон на бицепса BP 1307

Ако имате вече електронен апарат, но му е повреден маркуча или друга част от маншона, само за 18.60 лева можете да смените целият маншон!

Маншон за електронни апарати за измерване на кръвно налягане с един маркуч