14 май

Кръвното ми налягане постоянно играе нагоре-надолу. Това всъщност е нормално, все пак не съм първа младост и минах 40-те. Време е да взема мерки, докато не е станало твърде късно. За начало отидох на лекар, който ми препоръча да меря кръвното си сутрин и вечер. Купих си първия възможен апарат за измерване на кръвно налягане от аптеката и след няколко месеца се почнаха проблемите. Установих, че всъщност маншона на апарата дава дефект. Бях готов да изхвърля апарата на боклука и да побързам да си купя нов, но се сетих, че може би проблема идва от самия маншон. Написах в Интернет маншон за апарати за кръвно и намерих каквото ми трябваше.

Поръчах си го само за 18.60 лв. и си спестих много нерви и пари със закупуването на нов апарат. Просто подмених повредения маншон с нов и започнах отново да използвам апарата по предназначение. Веднага препоръчах на приятел новия маншон, тъй като и той имаше сходен проблем с моя. Той също остана доволен, защото си беше приготвил три цифрена сума за чисто нов апарат.
За съжаление нещата при една моя съседка не стояха по същия начин. Нейният апарат беше повреден, този път нещо в електрониката му. Но аз веднага й препоръчах евтин и качествен вариант от сайта kupih.net, където електронният апарат за кръвно струва само 67.90 лв.

Тя си хареса й говорещият на български автоматичен апарат за над лакът, който пък е на цена от 85.90 лв. Тя се чудеше откъде да купи качествени батерии, но аз я успокоих, че има батерии, които са включени в комплекта. Обсъдихме и възможността апаратът за кръвно да работи и на ток, като това също е възможно, благодарение на адаптерите, които продава kupih.net.
Ако имате сериозен проблем със здравето, най-добре е да започнете с редовното измерване на кръвното ви налягане, защото то е основен показател за това как се чувствате. Особено ако нямате сила или имате често главоболие, то вие просто сте длъжни да контролирате кръвното. Дори и да е в нормата, не е гаранция, че на другия ден то няма да се промени драстично. Затова се грижете повече за себе си и ако имате някакъв здравословен проблем – веднага потърсете мнение на лекар и мерете редовно кръвното си налягане.